HH Partners on robottiviikon 2014 partneri

EU-Robottiviikko ja samalla Suomen kansallinen robottiviikko järjestetään tänä vuonna 24.11 – 30.11.2014. Robottiviikko järjestetään Tekniikan museon viereisessä n. 700m2 hallissa ”robottilaaksossa”, osoitteessa Viikintie 1. Hallin yhteydessä on myös seminaaritila, jonne mahtuu 90 henkilöä. Seminaareja voi seurata myös tilaan sijoitettavista näytöistä.

Robottiviikon näyttelystä mainittakoon erilaiset robotit, mm. golfia pelaava robotti sekä robottiauto ja robottiohjelmoinnin työpaja.

Robottiviikon mediakonseptin rakentavat tänä vuonna Metropolian opiskelijat. Konsepti käsittää tapahtumien striimauksen ja taltioinnin, väliohjelmaa (mm. n. 5 min pikahaastattelut ja näytteilleasettajaesittelyt), robostudion (n. 1t. mittainen aamuohjelma) sekä robottiviikon ohjelmalehtisen. Striimattua radio- ja kuvaohjelmaa, ja näiden tallenteita voi seurata mm. Youtube-kanavalta.

Asianajotoimisto HH Partners on robottiviikon 2014 partneri. Teknologiaosaamisalueemme vetäjä Martin von Willebrand alustaa 28.11. iltapäivällä aiheesta Lainsäädäntö ja palvelurobotiikka: ”Robotisaation eteneminen on selviö, tahdista on vielä mielipiteitä. Kun teollisuusrobotteja on käytetty jo 30 vuotta, palvelurobotit ovat vasta tiensä alussa. Palvelurobotteihin liittyvän liiketoiminnan ennustetaan kasvavan exponentiaalisesti. Yhteiskunnallisesti palvelurobotit ovat isompi muutos, sillä teollisuushallissa, yleensä lukitussa tilassa toimivat teollisuusrobotit ovat hyvin tiukasti kontrolloidussa ympäristössä. Palvelurobotit, esimerkiksi itsestään ajavat autot, synnyttävät vastuukysymyksiä, turvallisuuskysymyksiä ja kysymyksiä henkilökohtaisten tietojen suojasta. Näiden lisäksi on perustavanlaatuinen kysymys robottien roolista yhteiskunnassa ja ihmisten suhteesta niihin. HH Partners haluaa seurata robotiikan kehittymistä läheltä, jotta ymmärrämme muutosta ja pystymme auttamaan asiakkaitamme mahdollisimman hyvin.”