20.11.2015: Avoimet lisenssit ja parhaat käytännöt julkisen hallinnon ICT:ssä

JulkICTLab järjestää 20.11.2015 seminaarin avoimista lisensseistä ja parhaista käytännöistä julkisen hallinnon ICT:ssä

Onko organisaatiossasi käynnistymässä uusia hankintoja ja uudet JIT 2015 -ehdot eivät ole vielä kovin tutut? Tai pohditteko mihin avoimeen lisenssiin yhteiskehittämishankkeessa pitäisi päätyä? JulkICTLabin järjestämässä seminaarissa näihin kysymyksiin tuodaan vastauksia case-lähtöisesti.

”JulkICTLab on tarttunut useisiin ajankohtaisiin avoimuusaiheisiin. JIT 2015 -ehdot suosittelevat avoimen lähdekoodin käytön lisäämistä julkishallinnossa ja tukevat koodin julkaisuja. Lisäksi datan irrottaminen järjestelmistä ja palveluista sekä rajapintojen avoimuus ovat keskeisiä ja uusia teemoja ehdoissa. Tuoreet kokemukset kansallisen palveluarkkitehtuurin hankkeessa toimivat erinomaisena referenssinä siitä, kuinka julkishallinnon hallitseman koodin julkaisussa tulisi edetä” selvittää teknologiaryhmämme vetäjä, osakas Martin von Willebrand.

Tilaisuudessa esitellään myös EduCloud Alliancessa tehtyä rajapintojen avaamistyötä konkreettisessa public-private-partneruudessa. ”Rajapintojen avaamisessa mennään syvälle organisaatioiden toimintaan, koska kyse on datan lukemisesta ja syöttämisestä ja data kuvaa toimintaa. Tämän takia konkreettista avaamista joudutaan lähestymään alakohtaisilla aloitteilla. EduCloud Alliancessa on mukana useita julkisia ja yksityisiä toimijoita ja se kohdistuu koulujen sisällönhankintaan ja sen integroimiseen eri oppimisympäristöihin. Itse uskon, että näitä kokemuksia voitaisiin ja tulisikin käyttää myös muilla alueilla”, visioi Martin von Willebrand.

Tilaisuus on maksuton ja siihen voi osallistua myös etänä. Tilaisuudesta julkaistaan nauhoite myöhemmin.