Startup pro bono -ohjelmassa viisi startup-yritystä

Asianajotoimisto HH Partnersin Startup pro bono -ohjelmaan hyväksyttiin hakemusten perusteella seuraavat viisi startuppia:

PROimpact Oy
PROImpact kehittää innovatiivista verkkopalvelua ja tarjoaa liikkeenjohdon konsultointia strategisen työhyvinvoinnin tehostamiseksi yrityksissä.

Cute Attack Oy
Cute Attack on mobiilipelejä kehittävä startup-yritys. Yrityksen perustajilla on pitkä tausta peli- ja internet-aloilla. Perustajat edustavat kolmea eri kansallisuutta, joten kansainvälinen toimintaympäristö tulee huomioida heti alussa, myös sopimuksissa.

Nextdays
Startup, joka tekee palvelua, joka auttaa ihmisiä löytämään ja suunnittelemaan tapahtumia yhdessä ystävien kanssa.

CrowdRelations
Pilvi-pohjaisia ohjelmistopalveluita kehittävä startup.

GlobeOut
Sosiaalisen median sovellus tosimatkailijoille.

Startup pro bono ohjelmaan kuuluu yhtiön perustaminen ja osakassopimuksen laadinta. Useissa ohjelmaan valituissa yrityksissä tämä on jo tehty.

”Halusimme ohjelmallamme tukea omalta osaltamme startup-yritysten perustamista ja kehittymistä Suomessa. Oli ilo todeta, että ohjelmastamme kiinnostuneet ja siihen valitut hankkeet edustavat useita liiketoiminta-alueita. Valitsemissamme hankkeissa on mukana paitsi tyypillisiä teknologia startup-yrityksiä myös matkailun ja hyvinvointialan palveluyrityksiä, joilla kaikilla on kasvufokus. Valituilla yrittäjillä on myös hyvin erilainen koulutus- ja työkokemustausta. Osa ohjelmaan valituista yrittäjistä on vasta päättämässä opintojaan, mutta osa on ehtinyt jo hankkia pidempään kannuksia globaalin liiketoiminnan palveluksessa”, kertoo HH Partnersin osakas Taina Tuohino.

Yksi Cute Attack Oy:n perustajista, Paavo Perttula, on työskennellyt internet alalla jo lähes viidentoista vuoden ajan eri rooleissa Euroopassa ja Aasiassa: ”Pro bono -ohjelmassa saamamme palvelu on ollut todella erinomaista ja olen erityisesti vaikuttunut HH Partnersin alaan liittyvästä osaamisesta. Syvällinen ymmärrys mm. ohjelmistokehitykseen ja open source -asioihin liittyen on tuonut meille merkittävää lisäarvoa; itse asiassa paljon enemmän kuin mitä odotimme. Pro bono -ohjelman lisäksi olen jo suositellut HH Partnersin palveluita ystävilleni.”

”Käymällä HH Partnersin asiantuntijan kanssa läpi uuden yrityksen kannalta keskeiset asiat ja asiakirjat varmistimme, että yrityksemme perusta on vakaa ja siten olemme valmiit strategista työhyvinvointia edistävän palvelumme nopeaan kasvuun” kertoo KTM Hannele Mennala, PROimpact Oy:n toimitusjohtaja ja perustajaosakas. ”Pyrimme viemään palvelumme kansainvälisille markkinoille joten meille on ollut ensiarvoisen arvokasta konsultoida yritysjuridiikan asiantuntijaa. Meihin teki suuren vaikutuksen HH Partnersin paneutuminen juuri meidän yrityksemme tilanteeseen ja tarpeisiin”, jatkaa VTM Anna-Marja Vainio, PROimpact Oy:n toinen perustajaosakas. Molemmilla PROimpact Oy:n perustajaosakkailla on noin 20 vuoden kokemus erilaisista kehitystehtävistä sekä asiantuntijapalvelujen arvioinnista ja ostamisesta isoissa kansainvälisissä yrityksissä.

”Kokemuksemme ensimmäistä kertaa toteuttamastamme pro bono -ohjelmasta ovat kaiken kaikkiaan erittäin positiiviset. Olemme konsultoineet startup-yrityksiä myös pro bono -ohjelmamme ulkopuolella ja olimme omalla standillä mukana marraskuussa 2011 Kaapelitehtaalla järjestetyssä Slush-konferenssissa. Tulemme jatkossakin panostamaan startup-yrityksiin”, summaa HH Partnersin osakas Martin von Willebrand.

Lisätietoja antaa:

Taina Tuohino, osakas, yritysjärjestelyryhmän vetäjä

Martin von Willebrand, osakas, teknologiaryhmän vetäjä