Avoimen teknologian osaaminen HH Partnersilla

Asianajotoimisto HH Partners erottaa tästä lähtien viestinnässään avoin teknologia -osaamisalueen. Osaamisalue on osa HH Partnersin laajempaa teknologia-osaamisaluetta.

”Olemme pidemmän aikaa saaneet asiakkailtamme selvää viestiä: korkeatasoista juridista asiantuntijaosaamista avoimien teknologioiden kysymyksistä on vaikea löytää, ja HH Partnersin avoimen teknologian osaamiseen luotetaan”, kertoo osakas Martin von Willebrand, joka vastaa sekä teknologia- että avoin teknologia -osaamisalueista HH Partnersilla. ”Palveluiden tuottamisen kannalta ei tapahdu muutosta. Itse asiassa huomioimalla avoimen teknologian erillisenä osaamisalueena toteutamme viestinnässämme sen, mitä todellisuudessa olemme jo tehneet vuodesta 2008 alkaen. Tuolloin MySQL AB:n toimeksiannon jälkeen meille muodostui erillinen ja pysyvä avoimen teknologian osaamisryhmä. Kertynyt osaaminen ja ymmärrys avoimen teknologian toimintatavoista auttavat meitä ratkaisemaan asiakkaiden tarpeet nopeasti ja tuloksekkaasti.”

”Avoin teknologia tarkoittaa avointa lähdekoodia, avointa dataa, avoimia rajapintoja, avointa innovaatiota ja näihin liittyviä yhteistyömalleja. HH Partnersin osaaminen on näihin liittyvien oikeudellisten kysymysten osaamista”, selvittää Martin von Willebrand. ”Tieto- ja viestintäteollisuus on hyödyntänyt avoimia teknologioita jo pitkään, ja tällä alueella hyödyntäminen on vakiintunutta. Nyt on menossa vaihe, jossa hyödyntäminen leviää lähes kaikille toimialoille.”

”Useampi juristeistamme hoitaa avoimen teknologian kysymyksiä säännöllisesti, ja liikevaihdollisesti alue on merkittävä”, toteaa toimitusjohtaja Markku Korvenmaa. ”Viestintää tarkentamalla haluamme paremmin tavoittaa asiakkaita, joilla on oikeudellisia tarpeita avoimien teknologioiden hyödyntämisessä.”

Avoimen teknologian osaamisryhmään kuuluu Martin von Willebrandin lisäksi osakas Miika Erkkilä, lakimies Henri Tanskanen, sekä kaksi lakimiesharjoittelijaa. Ryhmän referenssejä ovat esimerkiksi Validos ry, jonka jäseniä ovat mm. Fujitsu Finland, Tieto, Comptel, Vaisala, Sandvik Mining and Construction, Cargotec Finland, Cassidian Finland ja Tekla sekä ympäristöministeriö, Ixonos, Codership ja MySQL (lisää referensseistä osaamisalueen sivulla).

Lisätietoja antaa Martin von Willebrand.