Esa Korkeamäki

Osakas, senior counsel

Esa Korkeamäki on erikoistunut immateriaalioikeuksien (tavaramerkit, mallit, tekijänoikeudet, patentit) suojaamiseen ja loukkauksiin liittyviin asioihin. Hän konsultoi yrityksiä näiden immateriaalioikeusstrategiaan liittyvissä kysymyksissä, ja hoitaa immateriaalioikeudellisia sopimusasioita, sekä erityiskysymyksiä kuten työsuhdekeksintöasioita, ja markkinointioikeudellisia asioita.

Esa edustaa asiakkaitaan yleisissä tuomioistuimissa, hallintoviranomaisissa ja markkinaoikeudessa. Hän on rekisteröity asiamies Euroopan yhteisön tavaramerkki- ja mallirekisteröintejä hoitavassa viranomaisessa EUIPO:ssa.

Esa on usein käytetty luennoija sekä koti- että ulkomaisissa immateriaalioikeuden alan seminaareissa ja muissa koulutustilaisuuksissa. Hän on Suomen AIPPI ry:n puheenjohtaja, ja on toiminut myös Suomen asianajajaliiton immateriaalioikeuden asiantuntijaryhmän puheenjohtajana vuosina 2010-2016. Hän on myös toiminut Suomen Teollisoikeudellisen yhdistyksen (STY) sihteerinä, Suomen anti-piratismiyhdistyksen puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä, sekä jäsenenä useissa European Communities Trademark Associationin (ECTA) ja International Trademark Associationin (INTA) komiteoissa.

Useat juridiikka-alan kansainväliset julkaisut suosittelevat hänen osaamistaan immateriaalioikeusalalla.

Ennen toimistoomme siirtymistä Esa työskenteli lakimiehenä Asianajotoimisto Heikki Haapaniemi Oy:ssä (1997-2000), Patenttitoimisto Heinonen Oy:ssä (1990-1997) ja patentti- ja rekisterihallituksen tavaramerkkitoimistossa (1989-1990).

Koulutus

Oikeustieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto, 1989

Asiantuntemusalueet

Immateriaalioikeudet, markkinointioikeus, riidanratkaisu, patentti-, tavaramerkki-, mallisuoja- ja tekijänoikeusasiat

Kielitaito

Suomi, englanti, ruotsi