Pauliina Rajala

Asianajaja, varatuomari

Pauliina Rajala avustaa asiakkaitamme immateriaalioikeudellisissa asioissa. Pauliina neuvoo asiakkaitamme immateriaalioikeudellisissa kysymyksissä myös teknologiaoikeuteen ja yritysjärjestelyihin liittyvissä toimeksiannoissa.

Pauliina liittyi tiimiimme valmistuttuaan Helsingin yliopistosta vuonna 2019. Pauliina työskenteli opintojensa aikana liikejuridiikan parissa asianajotoimistossa ja konsulttiyhtiössä. Lisäksi hän työskenteli kansainvälisessä teknologia-alan pörssiyhtiössä, jolle Pauliina teki myös pro gradu –tutkielmansa liikesalaisuuksiin ja koneellisesti tuotettuun dataan liittyen.

Tuomioistuinharjoittelun lisäksi Pauliinalla on kokemusta käräjätuomarina toimimisesta. Pauliina käsitteli ja ratkaisi riita-, rikos- ja hakemusasioita toimien sekä puheenjohtajana että kokoonpanon jäsenenä kaikissa edellä mainituissa asiaryhmissä.

Pauliina toimii Muotioikeuden yhdistys ry:n hallituksen jäsenenä.

Koulutus

  • Oikeustieteen maisteri, Helsingin yliopisto, 2019
  • Ludwig-Maximilians-Universität München, 2017–2018

Asianajajaliiton jäsenyys

Suomen Asianajajaliitto, 2023

Tuomioistuinharjoittelu

Kanta-Hämeen käräjäoikeus, 2023

Asiantuntemusalueet

Immateriaalioikeus, riidanratkaisu, patentit, tavaramerkit, mallisuojat, tekijänoikeudet, työsuhdekeksinnöt, liikesalaisuudetmarkkinointioikeusteknologiaoikeus, sopimukset

Kielitaito

Suomi, englanti, ruotsi, saksa