Alf-Ole Wanamo

Senior Advisor, varatuomari
Faksi: +358 9 653 873

Alf-Ole Wanamo on liikejuridiikan ja liiketoiminnan kokenut ammattilainen, jonka osaaminen on testattu sekä kotimaisissa että globaalisesti toimivissa yrityksissä. Työskennellessään aiemmin erilaisilla toimialoilla toimineiden yhtiöiden lakimiehenä hänelle on muodostunut käytännönläheinen liiketoimintalähtöinen ajattelu- ja toimintatapa. Hänen erityisalanaan ovat ICT-alan sopimukset, projektit ja riidat, yrityskaupat ja -järjestelyt sekä kansainväliseen kauppaan liittyvät sopimukset.

Vuonna 2001 Alf-Ole kutsuttiin Asianajotoimisto HH Partners Oy:n osakkaaksi, josta osakkuudesta hän luopui 2009. Nykyisin hän jatkaa toimiston palveluksessa senior advisorina.

Aiempaa alakohtaista kokemusta hänelle on kertynyt informaatioteknologian lisäksi mm. elektroniikka-, metalli-, metsä- ja rakennusteollisuudesta hänen toimiessaan päälakimiehenä ja lakimiehenä Fujitsu, Nokia, Valmet, Backlund ja Rosenlew -konserneihin kuuluvissa yhtiöissä yhteensä 25 vuotta. Tätä ennen Alf-Ole toimi aluksi nimismiehenä ja syyttäjänä ja sen jälkeen hovioikeuden viskaalina Vaasan hovioikeudessa sekä hoiti Pietarsaaren tuomiokunnan tuomarin virkaa noin kaksi vuotta, josta sitten siirtyi yritysjuristiksi.

Koulutus

Oikeustieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto, 2006 LIFIM 131, liikkeenjohdon pitkä kurssi, 1986

Tuomioistuinharjoittelu

Korsholman tuomiokunta, 1972

Asiantuntemusalueet

ICT-alan sopimukset, kilpailuoikeus (ml. julkiset hankinnat), kansainvälisen kaupan sopimukset, yrityskaupat ja -järjestelyt, monimutkaiset projektisopimus- ja riidanratkaisuneuvottelut sekä välimiesmenettelyt

Kielitaito

Suomi, ruotsi (äidink.), englanti, saksa (pass.)